Hansi Flick loopt niet op zaken vooruit na ernstige blessure Marc-Andre Ter Stegen

Ter Stegens blessure lijkt ernstig
Ter Stegens blessure lijkt ernstigMatthieu Mirville/DPPI/Shutterst / Shutterstock Editorial / Profimedia
Barcelona-trainer Hansi Flick wil niet op de zaken vooruit lopen als het gaat om de zware blessure die doelman Marc-Andre ter Stegen opliep in het met 5-1 gewonnen duel bij Villarreal.

Barcelona bleef in El Madrigal perfect door een zesde opeenvolgende zege in La Liga te boeken, maar verloor Ter Stegen, wiens seizoen weleens ten einde zou kunnen zijn.

"Het ziet er ernstig uit, hij voelde het, je kon het op het veld zien," zei Flick na de wedstrijd.

Ter Stegen kwam lelijk ten val toen hij naar de bal toesprong. Het gebeurde vlak voor rust en de Duitser had duidelijk veel pijn toen hij op een brancard van het veld gedragen werd.

Hij landde met zijn volle gewicht op zijn rechterbeen en raakte geblesseerd aan dezelfde knie waaraan hij al twee keer geopereerd werd. Een nieuwe operatie zou einde seizoen betekenen, volgens Spaanse media.

Vervanger

Flick wilde niet ingaan op de vraag of hij een vervanger voor Ter Stegen op het oog had. "Deze vraag vind ik niets zo net na de wedstrijd. We gaan eerst kijken hoe het met Marc is, hij is onze aanvoerder."

Ter Stegen had zijn handen vol in een vermakelijke wedstrijd waarin 30 doelpogingen gedaan werden en 14 keer op doel geschoten werd.

"De overwinning dragen we op aan Ter Stegen. Hij is momenteel in het ziekenhuis," zei spits Robert Lewandowski, die twee keer scoorde in de eerste helft en Barça op een 2-0-voorsprong zette.