Invaller Memphis Depay helpt Atlético Madrid met schitterende treffer aan zege

Depay zoals we hem het liefste zien
Depay zoals we hem het liefste zienANP
Memphis Depay heeft Atlético Madrid maandag op schitterende wijze aan een overwinning geholpen in de Spaanse voetbalcompetitie. De Nederlandse aanvaller trapte in de thuiswedstrijd tegen Granada de bal halverwege de tweede helft vanaf een meter of 25 hard in de rechterkruising. Doelman Andre Ferreira was volledig kansloos: 2-1. Diep in blessuretijd bepaalde Marcos Llorente de eindstand op 3-1.

Depay was in de 58e minuut in het veld gekomen als vervanger van Álvaro Morata. De Spanjaard had Atlético in de extra tijd van de eerste helft op voorsprong gebracht. Samuel Omorodion maakte na ruim een uur spelen gelijk.

Depay, die in de 89e minuut bijna nog een keer scoorde, miste een groot deel van het afgelopen seizoen door blessures. Ook ontbrak hij begin juni bij Oranje in het eindtoernooi van de Nations League.