Kylian Mbappé helpt Real Madrid met eerste twee treffers in LaLiga langs Betis

Kylian Mbappé is eindelijk van de nul af in de Spaanse competitie
Kylian Mbappé is eindelijk van de nul af in de Spaanse competitieEPA/SERGIO PEREZ
Kylian Mbappé heeft Real Madrid met zijn eerste treffers in La Liga aan een welkome zege op Real Betis geholpen. De van Paris Saint-Germain overgekomen vedette moest ruim drieënhalve competitiewedstrijden wachten om te mogen juichen, maar met zijn openingstreffer in de 67e minuut van het thuisduel met de ploeg uit Sevilla was het dan zover. Vanaf de strafschopstip bepaalde de Fransman acht minuten later de eindstand op 2-0.

De onrust bij Real was toegenomen na het 1-1-gelijkspel tegen Las Palmas van donderdag, al het tweede puntenverlies in de eerste drie wedstrijden. Mbappé (25) schoot daarin regelmatig op doel, maar scoorde nog niet. De transfervrij van PSG overgenomen aanvaller scoorde al wel bij zijn debuut in de gewonnen strijd om de Europese Super Cup tegen Atalanta (2-0).

In de wedstrijd tegen Betis was Mbappé zoals bijna altijd dreigend met zijn snelheid en onvoorspelbaarheid, maar kreeg hij aanvankelijk nog geen grote kansen. Na een fraai hakje van Federico Valverde stond Mbappé halverwege de tweede helft alleen voor doelman Rui Silva, die hij verschalkte met een laag schot. Na een overtreding van Silva benutte de Fransman ook nog een strafschop.

Real Madrid heeft na vier duels 8 punten, 4 minder dan de nog foutloze rivaal FC Barcelona.