Lewandowski helpt FC Barcelona met twee doelpunten aan uitzege op Valencia

Lewandowski maakte beide doelpunten tegen Valencia
Lewandowski maakte beide doelpunten tegen ValenciaANP
Robert Lewandowski heeft FC Barcelona aan een uitzege op Valencia geholpen. De 35-jarige spits maakte beide doelpunten voor zijn ploeg in Estadio de Mestalla (1-2).

FC Barcelona had het vooral voor rust lastig met Valencia, zonder de geblesseerde Frenkie de Jong, Ansu Fati en Gavi. Hugo Duro schoot Valencia in de slotfase van de eerste helft ook op voorsprong. Zijn treffer werd aanvankelijk afgekeurd omdat een grensrechter dacht dat hij buitenspel stond. Maar de videoscheidsrechter zag dat verdediger Inigo Martínez van Barcelona nog net achter Duro stond.

Op de doellijn

Pau Cubarsí voorkwam dat Duro een tweede treffer maakte. De verdediger kon de inzet van de spits van Valencia nog net voor de doellijn keren. Vervolgens maakte Lewandowski gelijk na een voorzet van Lamine Yamal en benutte de Pool ook een strafschop.

Pedri mocht in de tweede helft invallen bij Barcelona. De Spaanse middenvelder is hersteld van de blessure die hij in de kwartfinale van het EK bij een tackle van de Duitser Toni Kroos opliep.