Mbappe scoort opnieuw en Real Madrid verslaat Alaves na late comeback

Kylian Mbappe heeft nu in vier wedstrijden op rij gescoord
Kylian Mbappe heeft nu in vier wedstrijden op rij gescoordCordon Press / ddp USA / Profimedia
Lucas Vazquez maakte het snelste La Liga-doelpunt van het seizoen. Real Madrid wist een late comeback te voorkomen en versloeg Deportivo Alaves met 3-2 in het Santiago Bernabeu in wat de 300e wedstrijd was voor trainer Carlo Ancelotti.

Ondanks de aanstaande Madrileense derby van zondag stond er verrassend genoeg een sterke bezetting van Los Blancos, en de 36-voudig landskampioen had minder dan een minuut nodig om de wedstrijd naar zijn hand te zetten. In zijn eerste actie van de wedstrijd reed Vinicius Junior naar de middenlijn en sneed de bal perfect terug voor de opkomende Vazquez. Met slechts 55 seconden op de klok was het Real's snelste doelpunt in meer dan zes jaar, sinds Vazquez zelf na 49 seconden de winnende treffer maakte tegen Real Sociedad in februari 2018.

Kylian Mbappe zag al één doelpunt afgekeurd toen hij met nog vijf minuten te gaan in de eerste helft de tweede treffer van Madrid maakte. De Fransman rondde een actie met 26 passes op glorieuze wijze af. Nadat hij Jude Bellingham met een gewaagde omhaal de bal had gegeven, ontving hij de bal dankbaar terug van zijn Engelse teamgenoot en met een snelle schouderduw omzeilde hij de verdediging van Alaves en schoot hij voorbij Antonio Sivera.

Mbappe rondde een uitstekende teambeweging af
Mbappe rondde een uitstekende teambeweging afStatsPerform / Cordon Press / ddp USA / Profimedia

In vergelijking met de eerste helft kwam de thuisploeg na rust traag op gang en had het drie minuten nodig om een derde doelpunt te maken. Rodrygo had weinig opties voor zich toen hij op een losse bal afging net binnen de helft van Alaves, maar de Braziliaan had het tempo en de versnelling om voorbij zijn twee verdedigers te komen en de bal laag tussen de benen van Sivera door te schieten.

Nu de overwinning zeker leek, kon Ancelotti belangrijke spelers rust geven en Endrick 20 minuten de kans geven om zijn reputatie verder uit te bouwen. De Braziliaanse tiener deed dat door twee verdedigers uit te spelen en tegen de paal te knallen. Het was het laatste comfortabele moment van de wedstrijd voor de mannen uit de hoofdstad, want twee late doelpunten van Alaves deden het Bernabeu versteld staan.

Eerst vloog de treffer van Carlos Protesoni vanaf de rand van het strafschopgebied langs Thibaut Courtois voor wat een eretreffer leek, maar de knappe afwerking van Kike Garcia twee minuten later maakte een onwaarschijnlijke comeback een reële mogelijkheid. Met zes minuten blessuretijd was de Baskische hoop nog steeds levend, maar de thuisploeg boekte uiteindelijk toch een overwinning om 39 wedstrijden ongeslagen te blijven in de competitie en aansluiting te houden met koploper Barcelona.

Flashscore Man van de Wedstrijd: Vinicius Junior (Real Madrid)