Modric verandert van onbetwiste ster bij Madrid in een vaste waarde op de bank

Modric heeft 45 minuten gespeeld (tegen Atletico) in de laatste 3 wedstrijden van zijn team. AFP
Luka Modric (38) voelt zich niet op zijn gemak met zijn nieuwe rol bij Real Madrid. Hoe vaak Ancelotti hem ook heeft uitgelegd wat zijn nieuwe rol in het team is, de Kroaat is gebleven om te spelen en omdat hij ervan overtuigd is dat hij nog steeds op het hoogste niveau kan presteren. De Ballon d'Or-winnaar van 2018 heeft nu twee LaLiga-wedstrijden op rij gehad zonder ook maar één speelminuut. De situatie begint hem zorgen te baren.

Montilivi was een belangrijke wedstrijd voor Madrid. Ze gingen op bezoek bij de koplopers van LaLiga op een veld waar ze de vorige keer met 4-2 verloren en met de nederlaag in het Metropolitano die nog steeds nazindert bij de Madrilenen. Luka Modric, die in de vorige competitiewedstrijd tegen UD Las Palmas nog geen minuut had gespeeld, verscheen ook niet op het veld in Girona. Ancelotti besloot hem geen minuut te geven.

Je moet drie wedstrijden terug in de tijd om de Kroaat op het veld te zien en het was geen goed voorteken. Modric begon aan de derby in het Metropolitano, maar in de rust, met een 2-1 achterstand voor Real, koos Ancelotti ervoor om hem op de bank te laten zitten en speelde hij in de tweede helft helemaal niet. De Italiaanse coach zei: "Ik wijs niemand met de vinger met de wissels. Hij speelde geen goede wedstrijd, maar hetzelfde gold voor de rest van zijn teamgenoten".

Modric verliest aan belang bij Madrid.
Modric verliest aan belang bij Madrid.Flashscore

Dit is een ongekende situatie voor de Kroaat bij Real Madrid sinds meer dan tien jaar, toen Mourinho, de grote architect van zijn ondertekening, besloot om het zonder hem te doen in twee wedstrijden (Ajax en Barcelona) in oktober 2012. Op een zeer fysiek en druk middenveld krijgt de Kroaat niet de kansen waar hij op hoopte.

Tegen Atleti speelde hij maar half en kreeg hij een gele kaart. Het was niet zijn beste dag.AFP

Elf wedstrijden verwijderd van 500 optredens voor Madrid, staat Modric 15e in minuten in het elftal, voor alleen Ceballos, Militao, Brahim, Mendy, Lunin en Lucas Vázquez, waarvan sommige door blessures. Toen hij verlengde en andere voorstellen afwees, deed hij dat met de gedachte dat hij belangrijk zou zijn voor het team en niet dat het een beloning was voor bewezen diensten. Hij is zich ervan bewust dat hij aan zijn laatste jaar als speler bezig is, maar hij wil niet dat het zo eindigt. Er zijn nog een seizoen en wedstrijden over om de situatie te veranderen, te beginnen met Napoli in de Champions League, maar Modric is bezorgd over een nieuwe situatie voor hem.