Nieuwkomers geven positieve impuls aan Barcelona in aanloop naar Antwerp-thuis

Joao Cancelo viert zijn goal met Jules Kounde
Joao Cancelo viert zijn goal met Jules KoundeAFP
FC Barcelona heeft voor de vierde keer gewonnen in La Liga. De landskampioen van coach Xavi was in het tijdelijke eigen stadion, Estadi Olímpic Lluís Companys op de berg Montjuïc, met 5-0 te sterk voor Real Betis.

Barcelona is door de zege in ieder geval voor een dag de koploper in Spanje. De ploeg heeft 13 punten uit vijf duels. Real Madrid, dat tweede staat met 12 punten uit vier wedstrijden, speelt zondag thuis tegen Real Sociedad.

De van Atlético gehuurde João Félix opende de score voor de thuisploeg. Het was de eerste competitietreffer van de Portugees voor Barça. Robert Lewandowski maakte er enkele minuten later 2-0 van nadat hij door Andreas Christensen de diepte in was gestuurd. In de tweede helft liep Barcelona, waar Frenkie de Jong de hele wedstrijd speelde, verder uit. Ferran Torres scoorde uit een vrije trap, Raphinha schoot de vierde binnen en João Cancelo was ook nog trefzeker.

FC Barcelona ontvangt dinsdag in de Champions League Antwerp FC, de ploeg van coach Mark van Bommel.