Osasuna vernedert ongeslagen FC Barcelona dankzij briljante Bryan Zaragoza

Bryan Zaragoza viert feest na zijn treffer tegen FC Barcelona.
Bryan Zaragoza viert feest na zijn treffer tegen FC Barcelona.VILLAR LOPEZ / EPA / Profimedia
Osasuna heeft FC Barcelona met overtuiging verslagen in het eigen El Sadar. De ploeg van Hansi Flick was de draad helemaal kwijt in Pamplona en verloor uiteindelijk met 4-2, onder meer door een imponerende Bryan Zaragoza.

'Los Rojillos' toonden al vroeg veel intentie, vooral met ballen achter de jeugdige achterhoede van Barça, hoewel de bezoekers aanvankelijk stand hielden met Eric García die uitvloog om een treffer van Bryan Zaragoza te blokkeren. Na een kwartier brak Ante Budimir door en knalde de Kroaat een poging net naast de tweede paal.

De spits opende de score kort daarna, toen Bryan wat ruimte kreeg van Jules Koundé en een uitnodigende voorzet afleverde die Budimir bereikte voor Pau Cubarsí en klinisch binnenkopte. Osasuna was niet aflatend en zorgde voor een nieuwe schok toen Iñaki Peña uit zijn strafschopgebied snelde en alleen Ruben García vrij kon zetten, wiens poging Budimir raakte.

Peña lag even later hulpeloos op de grond toen Bryan een diepe bal van Pablo Ibáñez opving en de bal om de keeper heen speelde om vervolgens te scoren.

Barcelona herpakte zich, maar kon Robert Lewandowski niet vinden met ballen in het strafschopgebied. Koundé kwam een paar seconden voor rust nog het dichtst bij met een kopbal die op de lat belandde.

Barça kreeg Lewandowski eindelijk meer in het spel na de rust, maar de aanvaller schoot een vrije trap krap naast en werd vervolgens afgekeurd door Sergio Herrera. De doelman bezorgde de bezoekers even later echter een weg terug in de wedstrijd door de bal rechtstreeks naar Gerard Martin te gooien en vervolgens het schot van Pau Victor niet te stoppen toen hij achteruit strompelde.

Belangrijkste wedstrijdstatistieken
Belangrijkste wedstrijdstatistiekenOpta by StatsPerform

Lamine Yamal en Raphinha werden vlak voor tijd ingebracht en Osasuna werd vastgezet, maar de gastheren vochten terug en Budimir kwam dichtbij voordat Ferran Torres door kon schieten, maar werd afgekeurd door Herrera.

Budimir herpakte zich daarna en won een strafschop van Sergi Dominguez, die hij buiten bereik van Pena verzilverde. Een uitstekende avond werd afgesloten met een even indrukwekkende treffer van Abel Bretones in de 85e minuut.

Hoewel Yamal antwoordde met een prachtig doelpunt, boekte Osasuna voor het eerst sinds maart 2008 een vierde overwinning op rij in El Sadar in één La Liga-seizoen. Die prestatie is nog specialer met de zege op FC Barcelona, dat het LaLiga-seizoen perfect was begonnen onder Hansi Flick.