Real Madrid draait na rust achterstand om tegen Sociedad en pakt koppositie terug

Toni Kroos in duel met Takefuso Kubo
Toni Kroos in duel met Takefuso KuboANP
Real Madrid heeft het eerste puntenverlies in de Spaanse voetbalcompetitie voorkomen. De koploper stond in de thuiswedstrijd tegen Real Sociedad bij rust op achterstand, maar won in de tweede helft alsnog met 2-1.

Het tot zondag ongeslagen Sociedad begon sterk en opende in de 5e minuut de score. Ander Barrenetxea kon in twee instanties scoren na een goede pass door het midden van Takefusa Kubo. De Japanner scoorde even later zelf met een geplaatst schot, maar die treffer werd afgekeurd wegens buitenspel van aanvoerder Mikel Oyarzabal.

Real sloeg direct na de rust toe. De Uruguyaan Federico Valverde schoot via de binnenkant van de paal raak: 1-1. De van Espanyol gehuurde Joselu kopte Real na een uur spelen op voorsprong.

Real Madrid leidt na vijf speelronden in La Liga met 15 punten. Regerend landskampioen FC Barcelona volgt met 13 punten.