Real Madrid herstelt zich na fout Courtois en wint uiteindelijk ruim van Espanyol

Mbappe schoot raak vanaf elf meter
Mbappe schoot raak vanaf elf meterČTK / AP / Manu Fernandez / Profimedia
Real Madrid heeft voorkomen dat de achterstand op FC Barcelona in de Spaanse competitie nog groter wordt. De regerend kampioen kwam in de thuiswedstrijd tegen Espanyol in de beginfase van de tweede helft achter, maar won alsnog ruim: 4-1.

De Belgische doelman Thibaut Courtois ging in de 54e minuut in de fout, toen hij een voorzet vanaf bijna de achterlijn van Jofre Carreras via zijn been in zijn eigen doel werkte. Dani Carvajal maakte vrijwel direct gelijk en invaller Vinícius Júnior hielp Real daarna alsnog aan de wint. De Braziliaan gaf eerst de assist bij de 2-1 van Rodrygo en maakte zelf de 3-1. Kylian Mbappé benutte vervolgens nog een penalty.

Real heeft na zes duels 14 punten. FC Barcelona heeft 15 punten en speelt zondag tegen Villarreal.