Real Madrid pakt met tien man nipte zege op Alavés koppositie van Girona af

Real Madrid viert late treffer
Real Madrid viert late trefferProfimedia
Real Madrid heeft dankzij een nipte zege van 1-0 op Deportivo Alavés de koppositie in de Spaanse competitie van Girona overgenomen. De sterrenploeg van coach Carlo Ancelotti beet zich in Vitoria-Gasteiz negentig minuten lang stuk op het laaggeklasseerde Alavés, maar wist in blessuretijd toch nog te scoren. Lucas Vázquez kopte uit een corner raak.

Met de winst kwam Real evenals Girona, dat eerder donderdag met 1-1 gelijkspeelde bij Real Betis, op 45 punten. Maar de Madrilenen hebben een beter doelsaldo en staan daardoor bovenaan.

Real speelde het grootste deel van de tweede helft met een man minder. Aanvoerder Nacho kreeg in de 54e minuut, na ingrijpen van de VAR, een rode kaart voor een overtreding. Met tien man kwam Real defensief amper in de problemen, maar aanvallend viel het ook tegen. Alleen Brahim Díaz en Rodrygo noteerden een doelpoging. Een gelijkspel leek in de maak, totdat Toni Kroos in de 92e minuut de bal vanuit een hoekschop op het hoofd van Vázquez legde.