Robert Lewandowski helpt Barça met snelle hattrick aan zege bij Alavés

Robert Lewandowski heeft nu tien doelpunten gemaakt in negen wedstrijden
Robert Lewandowski heeft nu tien doelpunten gemaakt in negen wedstrijdenCesar Manso / AFP
Spits Robert Lewandowski heeft FC Barcelona met een hattrick in de eerste 32 minuten aan een eenvoudige uitzege op Alavés geholpen. De 36-jarige Pool scoorde in de 7e en 22e minuut op aangeven van de Braziliaan Raphinha en na ruim een half uur uit een pass van Eric García: 3-0.

Het was Lewandowski's derde hattrick voor Barcelona, na eerder al tegen Viktoria Plzen (september 2022) en Valencia (afgelopen maand). Lewandowski staat na negen competitiewedstrijden op tien treffers.

Tien minuten voor tijd maakte Frenkie de Jong zijn rentree in La Liga na maanden blessureleed. Eerder deze week in de gewonnen Champions League-wedstrijd tegen Young Boys (5-0) maakte de Oranje-international als invaller alweer zijn eerste minuten. Barcelona raakte vroeg in het duel met Alavés wel Ferran Torres kwijt met een blessure.

Barcelona heeft dankzij de zege weer drie punten voorsprong op rivaal Real Madrid. De ploeg van trainer Hansi Flick leed vorige week in het uitduel met Osasuna (4-2) het eerste puntenverlies van het seizoen.