Robert Lewandowski is weer belangrijk voor winnend FC Barcelona

Robert Lewandowski maakte één doelpunt en vorige week ook al twee
Robert Lewandowski maakte één doelpunt en vorige week ook al tweeJOSE BRETON/NurPhoto via AFP/ANP
Robert Lewandowski heeft FC Barcelona aan een thuiszege op Athletic Club uit Bilbao geholpen. De 36-jarige spits uit Polen tekende in de 75e minuut voor het winnende doelpunt (2-1). Lewandowski was vorige week met twee treffers tegen Valencia (1-2) ook al belangrijk voor FC Barcelona.

Lamine Yamal schoot FC Barcelona in de 24e minuut op voorsprong (1-0). De 17-jarige aanvaller had geluk dat zijn inzet door het hoofd van zijn tegenstander Dani Vivian van richting werd veranderd. Athletic Club kwam in de 42e minuut op gelijke hoogte. Oihan Sancet benutte een strafschop die was veroorzaakt door Pau Cubarsí (1-1).

De geblesseerde Frenkie de Jong ontbrak nog bij FC Barcelona. Dani Olmo was er ook nog niet bij. De middenvelder keerde deze zomer voor 60 miljoen euro terug van RB Leipzig. Maar FC Barcelona mag hem nog niet inschrijven, omdat het nog te veel geld uitgeeft aan salarissen.

De club moet eerst spelers verkopen of verhuren voordat het Olmo mag aanmelden. FC Barcelona liet grootverdiener Ilkay Gündogan afgelopen week terugkeren naar Manchester City en hoopt dat Clément Lenglet, Mikayil Faye en Vitor Roque ook nog vertrekken voordat de transfermarkt sluit.