Sevilla FC kruipt weg bij onderste regionen na overwinning op Real Sociedad

Vreugde en opluchting bij Ramos na de 3-1
Vreugde en opluchting bij Ramos na de 3-1AFP
Sevilla heeft voor de derde keer in vijf competitiewedstrijden een zege behaald. In het eigen Estadio Ramón Sánchez Pizjuán werd subtopper Real Sociedad met 3-2 verslagen. Youssef En Nesyri scoorde voor rust tweemaal voor de thuisploeg en na de thee kopte vedette Sergio Ramos de 3-1 binnen. Tussendoor scoorde Andre Silva vanaf elf meter namens de bezoekers en Brais Mendez scoorde in de blessuretijd van de tweede helft nog een aansluitingstreffer, die net te laat kwam.

Sevilla, eerder dit seizoen in de Champions League nog uitgeschakeld door PSV, begon dramatisch aan het competitiejaar met slechts twee zeges in de eerste 14 wedstrijden. De laatste weken is er eindelijk sprake van herstel met overwinningen op Rayo Vallecano (1-2), Atlético Madrid (1-0) en zaterdagmiddag dus Real Sociedad. Ook was er een gelijkspel bij Valencia (0-0).

Sevilla begon furieus aan de thuiswedstrijd tegen Sociedad. Binnen tien minuten hadden En Nesyri en Isaac Romero via respectievelijk hoofd en voet de openingstreffer kunnen maken, maar eerstgenoemde scoorde alsnog tweemaal binnen twee minuten. In de 11e minuut schoof de Marokkaan een rebound binnen en in de 13e minuut ramde hij de bal in het dak van de goal. Er was niets aan de hand voor de thuisploeg totdat in de blessuretijd Sergio Ramons hands maakte en de bal op de stip ging.

Hands en goal Ramos

Andre Silva schoot onberispelijk raak langs Orjan Nyland en zo was plotseling de spanning terug voor de tweede helft. Grote kansen bleven echter uit voor Sociedad en de 3-1 van Ramos was dan ook terecht. Hij maakte zijn handsbal van eerder goed met een mooie kopbal na een voorzet van Oliver Torres. Het was nog even bibberen voor de gastheren na de aansluitingstreffer van Brais Mendez in blessuretijd, maar het bleef bij vijf goals.

Sevilla kruipt weg bij de onderste regionen en staat nu 14e met 27 punten. Dat zijn er negen meer dan nummer 18 Cadiz CF. Volgende speelronde heeft Sevilla een nieuwe kans op drie punten in de uitwedstrijd bij nummer laatst Almeria, dat dit seizoen nog geen enkele wedstrijd won. Real Sociedad staat zevende en ontvangt dinsdag in eigen huis Paris Saint-Germain in de Champions League. Volgende speelronde staat de uitwedstrijd bij Granada CF op het programma.