Sporting Gijon onderzoekt racismezaak in Asturische derby in LaLiga 2

Sporting Gijon-fans juichen voor hun thuisteam
Sporting Gijon-fans juichen voor hun thuisteamProfimedia
Thuisploeg Sporting Gijon won een spannende wedstrijd tegen de buurman en aartsrivaal Real Oviedo, maar het was helaas niet alleen wat er op het veld gebeurde dat nieuwswaardig was aan deze wedstrijd in LaLiga 2.

Sporting Gijon boekte de eerste overwinning van het seizoen 2024/2025 na een eerdere nederlaag tegen Levante (1-2) en een gelijkspel tegen Eldense (0-0) en Almería (1-1). En eindelijk, op het belangrijkste podium voor spelers en fans vanwege de rivaliteit tussen de twee clubs, kwam de langverwachte overwinning.

In een eerste helft met maar liefst zes gele kaarten opende Juan Otero de score vanaf de strafschopstip en Cote Valdés breidde de voorsprong uit om de overwinning op het scorebord te zetten. In de tweede helft versterkte Ilyas Chaira de hoop van Real Oviedo en Víctor Campuzano maakte er 3-1 van dankzij een fantastische individuele actie.

Naast de doelpunten was een deel van de aandacht gericht op een fan van de thuisploeg die Haissem Hassan, die vanaf de bank het veld opkwam als invaller bij de uitploeg en hem uitmaakte voor "klootzak" en "aap". Dit voorval bleef niet onopgemerkt op sociale netwerken en, gezien de duidelijkheid van de beelden, heeft LaLiga haar 'ferme afkeer' getoond.

"Real Sporting is bezig met het opsporen van de fan die een bezoekende speler beledigde. Onze club tolereert geen enkele uiting van racisme. We onderzoeken alles wat er is gebeurd. We juichen het algemene gedrag van onze fans toe en bedanken ze", kondigde de club uit El Molinón aan via haar officiële X-account.

De statistieken van de wedstrijd op Flashscore.