Uitblinker Raphinha leidt Barcelona naar monsterzege op Real Valladolid

Raphinha was de grote man bij Barça
Raphinha was de grote man bij BarçaMANU QUINTERO / AFP
Barcelona heeft ook de vierde competitiewedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. In eigen huis werd Real Valladolid met 7-0 aan de kant gezet. Raphinha werd de grote man met drie doelpunten en twee assists.

Raphinha maakte na 20 minuten de openingstreffer, waarna spits Robert Lewandowski en verdediger Jules Kounde verantwoordelijk waren voor een 3-0 ruststand.

Na rust sloeg Raphinha in een tijdsbestek van acht minuten nog tweemaal toe. Alsof dat niet genoeg was, was de Braziliaan ook aangever bij de 6-0 van Dani Olmo en de 7-0 van Ferran Torres.

Barcelona heeft onder de nieuwe trainer Hansi Flick 12 punten uit vier wedstrijden en gaat aan de leiding in LaLiga.

Real Madrid, de grootste concurrent voor de landstitel, leed dit seizoen al twee keer puntenverlies en heeft een achterstand van zeven punten.