Valladolid heeft weer wat lucht in LaLiga na doelpuntrijke overwinning bij Alaves

Amallah schiet Valladolid op 1-2
Amallah schiet Valladolid op 1-2ADRIAN RUIZ HIERRO / EPA / Profimedia
Valladolid heeft voor de tweede keer dit seizoen een overwinning behaald. In Vitoria-Gasteiz werd het 2-3 tegen Alaves. De bezoekers kwamen daarmee op 8 punten en kunnen weer een beetje omhoog kijken, waar ze hun tegenstander van vrijdagavond met 2 punten meer op een 14e plek zien staan.

De gastheren kwam vroeg op voorsprong door een doelpunt na zes minuten van voormalig FC Porto-speler Toni Martinez. Een rake strafschop van Mamadou Sylla maakte die openingstreffer echter snel ongedaan. Na rust kregen de bezoekers nog een kans vanaf elf meter, in de 72e minuut succesvol benut door Selim Amallah. Toen vier minuten later Anuar de derde scoorde op aangeven van Sylla leek het duel beslist, maar een doelpunt van Kike Garcia namens Alaves maakte het nog even spannend in blessuretijd.