Sheffield Wednesday met verbluffende comeback naar finale in League One

Sheffield Wednesday bereikte de finale via het nemen van strafschoppen
Sheffield Wednesday bereikte de finale via het nemen van strafschoppenProfimedia
Sheffield Wednesday heeft de grootste comeback in de geschiedenis van de Engelse play-offs gemaakt door een 4-0 achterstand in de eerste ronde tegen Peterborough United ongedaan te maken en via penalty's de finale van League One te bereiken.

Sheffield Wednesday, dat directe promotie van League One nipt miste en 19 punten boven Peterborough eindigde in het reguliere seizoen, zag er na de forse nederlaag op vrijdag niet goed uit.

Maar aangemoedigd door de thuisfans op Hillsborough, draaide Wednesday de wedstrijd volledig om door met 5-1 te winnen na verlenging. Vervolgens werden de zenuwen in bedwang gehouden en werd er met 5-3 gewonnen in de penalty-shootout.

Racisme

"Iedereen schreef ons af. Iedereen zei dat we het niet konden, maar het is ongelooflijk", zei speler Barry Bannan na afloop tegen Sky Sports. Hij bracht hulde aan trainer Darren Moore, die na het verlies van de eerste wedstrijd ook nog eens online racistisch werd beledigd.

"Wat hij heeft gedaan is ongelooflijk, de mentaliteit van de spelers veranderen. Ik ben zo trots op hem hoe hij deze week heeft gehandeld na het racisme dat hij heeft meegemaakt.

In de play-offfinale op Wembley staat de club uit Sheffield tegenover Barnsley of Bolton Wanderers, die elkaar vrijdag in de tweede halve finale treffen bij een tussenstand van 1-1.

Wedstrijdverloop

Michael Smith zette de comeback in gang met een penalty na negen minuten en Lee Gregory halveerde de achterstand nog voor rust. Reece James maakte er 3-0 van en in de achtste minuut van de blessuretijd schoot Liam Palmer van dichtbij raak, wat voor grote vreugde op de tribunes zorgde.

In de eerste helft van de verlenging kwam Peterborough op voorsprong toen een voorzet van de ongelukkige Gregory werd afgeketst. Maar het vermoeide Wednesday gaf zich niet gewonnen en Callum Paterson maakte in de 112e minuut koelbloedig de 5-1.

Wednesday scoorde vervolgens al hun strafschoppen, terwijl Dan Butler zijn strafschop tegen de lat knalde voor Peterborough. Jack Hunt nam de beslissende strafschop om Wednesday naar Wembley te sturen. Na de wedstrijd erkende Moore dat de enorme omvang van de comeback nog niet was doorgedrongen. "We hebben nog één wedstrijd te gaan en we moeten ons nog een keer opladen", zei hij. "De sleutel waren de fans vanavond, zij dreven de spelers over de streep!"