Inter Miami mede dankzij wederom goal Messi naar finale bekertoernooi

Messi viert zijn doelpunt
Messi viert zijn doelpuntAFP
Mede dankzij een doelpunt van Lionel Messi is Inter Miami doorgedrongen tot de finale van het bekertoernooi om de Leagues Cup. De ploeg uit Florida was met 1-4 te sterk voor het thuis spelende Philadelphia Union.

De 36-jarige Argentijnse sterspeler tekende in de eerste helft met een fraai afstandsschot voor de 0-2. Het was zijn negende doelpunt in zes wedstrijden voor Inter Miami sinds zijn overgang van Paris Saint-Germain.

Eerder had Jozef Martinez namens Inter Miami voor de openingstreffer gezorgd. Op slag voor rust zorgde oud-Barcelona-speler Jordi Alba voor 0-3, waardoor Miami al met één been in de finale leek te staan.

In de tweede helft deed Alejandro Bedoya nog wat terug namens Philadelphia Union, maar echt in gevaar kwam de ploeg van aanvoerder Messi niet meer. Een kleine tien minuten voor het eindsignaal bepaalde Miami-aanvaller David Ruiz de eindstand zelfs nog op 1-4.

Statistieken Philadelphia Union - Inter Miami
Statistieken Philadelphia Union - Inter MiamiFlashscore

Op zaterdag 19 augustus speelt Inter Miami de bekerfinale tegen het Amerikaanse Nashville SC, dat in de andere halve finale won van het Mexicaanse C.F. Monterrey.