Messi nog altijd niet inzetbaar voor Miami, FC Groningen-legende in vorm bij SeattleProfimedia
De Argentijnse sterspeler Lionel Messi is dinsdagavond niet inzetbaar voor de bekerwedstrijd van titelverdediger Inter Miami tegen Columbus Crew, de regerend MLS-kampioen.

Messi staat nog steeds aan de kant nadat hij een maand geleden een blessure aan zijn rechterenkel opliep tijdens de 1-0 overwinning van Argentinië op Colombia in de finale van de Copa America. Messi heeft nog niet met zijn teamgenoten uit Miami getraind, zelfs niet na het verwijderen van een medische schoen.

De Leagues Cup is een toernooi met Mexicaanse clubs uit de MLS en Liga MX. Messi hielp Miami vorig jaar aan de titel.

De confrontatie tussen Columbus Crew, de MLS-kampioen van vorig jaar, en Miami, dit jaar het beste team in de competitie, is één van de acht wedstrijden die vrijdag en zaterdag de kwartfinales zullen bepalen. In de openingswedstrijd van de achtste finale op maandag versloeg Seattle Sounders het Mexicaanse Pumas met 4-0.

Statistieken
StatistiekenFlashshare

FC Groningen-legende

Paul Rothrock's kopbal na een voorzet van FC Groningen-legende Albert Rusnak in de 32e minuut zette Seattle op een 1-0 voorsprong en Jordan Morris verdubbelde de voorsprong van de Sounders in de 58e met opnieuw Rusnak als aangever. De Slowaak, die Groningen in 2015 naar bekerwinst schoot, scoorde in de 71e minuut uit een penalty en Morris voegde daar in de vijfde minuut van de blessuretijd nog een doelpunt aan toe vanaf opnieuw de strafschopstip.

Seattle, dat Pumas ook versloeg in de finale van de CONCACAF Champions League in 2022, speelt nu tegen de winnaar van het duel tussen San Jose en Los Angeles FC.

Overige wedstrijden

Andere knock-out wedstrijden zijn Philadelphia - Cincinnati, Cruz Azul - Mazatlan, Tigres - New York City, Toluca - Colorado en Club America - St. Louis.