Titelverdediger Inter Miami zonder Messi uitgeschakeld in Leagues Cup

Luis Suárez kwam niet tot scoren tegen Columbus Crew
Luis Suárez kwam niet tot scoren tegen Columbus CrewProfimedia
Titelverdediger Inter Miami is uitgeschakeld in de Leagues Cup. Zonder de geblesseerde Lionel Messi gaf de ploeg uit Florida een 2-0 voorsprong uit handen tegen Columbus Crew en verloor het met 3-2.

Messi kwam na de Copa América terug met een blessure en heeft sindsdien geen minuut gespeeld voor Miami. Met Luis Suárez, Jordi Alba en Sergio Busuqets in de gelederen begon de ploeg van trainer Tata Martino sterk en kwam het via treffers van Matias Rojas en Diego Gomez op 0-2 na een uur spelen.

De thuisploeg uit Ohio antwoordde echter bijzonder snel en adequaat. Christian Ramirez maakte de 1-2 in de 67e minuut, waarna Diego Rossi, landgenoot van Suárez, tweemaal scoorde in elf minuten tijd en Columbus de voorsprong opleverde. De voormalig werkgever van Vito Wormgoor gaf deze niet meer weg en Columbus plaatste zich zodoende voor de kwartfinale.

De Leagues Cup wordt afgewerkt door teams uit de MLS en Mexicaanse Liga MX. Vorig jaar bracht Messi de beker naar Miami, kort nadat de Argentijn aankwam in de Verenigde Staten. Dit jaar staan Club América, Colorado Rapids, Seattle Sounders, Los Angeles FC, Philadelphia Union, Mazatlan FC, Columbus Crew en New York City FC in de kwartfinales.