Lyon komt tegen Strasbourg terug van 3-1 achterstand voor eerste punten dit seizoen

Invaller Gift Orban was de grote man met twee treffers voor Lyon
Invaller Gift Orban was de grote man met twee treffers voor LyonIcon Sport / ddp USA / Profimedia
Lyon heeft vrijdagavond met een uiterste krachtsinspanning voor een comeback kunnen zorgen tegen Strasbourg. Mede dankzij invaller Gift Orban, die twee keer scoorde, won Lyon dit seizoen voor het eerst.

Lyon had zijn eerste twee wedstrijden van de competitie verloren en stond dus al onder druk in het Groupama Stadion. Ze kwamen al na drie minuten op achterstand toen de Zweedse vleugelspeler Sebastian Nanasi zijn eerste doelpunt maakte sinds hij van Malmo naar Strasbourg verhuisde.

Lyon maakte vlak voor rust gelijk, toen Corentin Tolisso zijn eerste doelpunt van de competitie maakte nadat Alexandre Lacazette de paal raakte. Strasbourg scoorde echter twee keer na de herstart en leidde net voor het uur met 3-1. Andrey Santos - de Braziliaan die wordt gehuurd van Chelsea - kopte raak voordat Emanuel Emegha zomaar door kon lopen en het doel wist te vinden.

Comeback

Engeland-international Ainsley Maitland-Niles deed echter snel iets terug, nadat een schot van Lacazette op de lat belandde. Orban, de Nigeriaanse aanvaller, nam daarna het voortouw toen hij na 64 minuten een voorzet van Lacazette binnentikte om weer gelijk te maken en na 72 minuten een voorzet van mede-invaller Malick Fofana binnenkopte voor de winnende treffer.

Lyon verzekerde zich zo van de eerste punten van het seizoen op een dag waarop het probeerde geld te verdienen door verschillende spelers te verkopen voor het sluiten van de transferwindow.

Transfers

De Belgische middenvelder Orel Mangala vertrok en werd uitgeleend aan Everton, dat het onderwerp is van een overnamepoging door de Amerikaanse eigenaar van Lyon, John Textor. Strasbourg is eigendom van BlueCo, hetzelfde consortium dat Chelsea runt, en hadden geen moeite om geld uit te geven tijdens de zomer.

Santos was een van de drie spelers in Lyon die afkomstig was van de Londense club, terwijl een vierde speler eerder op vrijdag arriveerde. De Servische doelman Djordje Petrovic kwam op huurbasis naar Frankrijk.

PSG & Marseille

Regerend kampioen Paris Saint-Germain, een van de vier ploegen in Ligue 1 met zes punten na de eerste twee wedstrijden van het seizoen, gaat zondag op bezoek bij Lille.

Het Marseille van Roberto De Zerbi speelt zaterdag bij Toulouse.