Marseille in eigen huis niet langs Montpellier: PSG kan zondag op negen punten komen

Arnaud Nordin viert de 0-1 met zijn ploeggenoten
Arnaud Nordin viert de 0-1 met zijn ploeggenotenAFP
De aspiraties van Olympique de Marseille om het Paris SG nog moeilijk te maken kreeg een klap te verwerken na een teleurstellend 1-1 gelijkspel tegen Montpellier Hérault SC.

Marseille is dit seizoen in eigen huis niet in vorm. In het Stade Velodrome behaalde het slechts 25 van de 45 mogelijke punten en al na 12 minuten kwam Montpellier op voorsprong. Wahbi Khazri jongleerde de bal vakkundig over het hoofd van Matteo Guendouzi en vond Elye Wahi, die met een slimme bal de oplettende Arnaud Nordin vond. De aanvaller schoof de openingstreffer koelbloedig binnen. De grensrechter keurde het doelpunt aanvankelijk af wegens buitenspel, maar na een onnodig lange VAR-controle werd de oorspronkelijke beslissing ongedaan gemaakt.

Weer die VAR

Aan het eind van de eerste helft was de VAR opnieuw het middelpunt van aandacht. De scheidsrechter zag niet dat invaller Mamadou Sakho een aanval van Alexis Sanchez met zijn arm blokkeerde, maar de VAR greep in en kende een strafschop toe. Guendouzi scoorde beheerst.

Montpellier heeft dit seizoen slechts één ploeg verslagen die momenteel in het linkerrijtje staat, en vrijdagavond was eigenlijk ook wel te zien waarom. De ploeg van Michel Der Zakarian toonde weinig aanvallende intenties in de tweede helft en leek genoegen te nemen met een punt. Toch is dat niet het Montpellier van de afgelopen periode. Sinds Der Zakarian is aangesteld, is de opleving van Montpellier niets minder dan opmerkelijk. Door Marseille op een gelijkspel te houden, hebben ze onder leiding van de Armeense coach 17 van de 21 mogelijke punten behaald - alleen Arsenal heeft er in die periode meer punten behaald, uitgaande van de vijf grote competities in Europa.

Negen punten

Het ontbrak Marseille aan geloof vanaf het eerste fluitsignaal en hoewel dat het team slechts twee van de laatste 17 wedstrijden verloor, is een gelijkspel in eigen stadion tegen een middenmoter uit het rechterrijtje een absolute sof. In Parijs zal men het met genoegen hebben aanschouwd. PSG kan het gat met Marseille vergroten tot negen punten. De Parijzenaren moeten dan wel zondagavond thuis van nummer 10 Lyon winnen.