Marseille wint uitgesteld en veelbesproken duel simpel van hekkensluiter Lyon

De thuisfans mochten gewoon aanwezig zijn
De thuisfans mochten gewoon aanwezig zijnANP
Olympique Marseille heeft het veelbesproken inhaalduel met Olympique Lyon overtuigend gewonnen: 3-0. De wedstrijd werd eind oktober vlak voor aanvang afgelast nadat de inmiddels ontslagen Lyon-trainer Fabio Grosso bij het bekogelen van de spelersbus gewond was geraakt aan zijn hoofd. Ook de assistent-coach van Lyon raakte gewond bij de actie van de Marseille aanhang.

De fans van Marseille mochten gewoon bij het thuisduel zijn, maar supporters uit Lyon waren niet welkom. Aanvaller Pierre-Emerick Aubameyang was zowel bij de 1-0 van Vitinha als bij de 2-0 van Michael Murillo de aangever. 10 minuten na rust bepaalde de Gabonees zelf de eindstand op 3-0.

Marseille staat teleurstellend achtste in de Ligue 1, maar Lyon doet het als hekkensluiter nog een stuk slechter. Marseille was vorige week op eigen veld met 4-3 te sterk voor Ajax en overwintert daardoor in de Europa League.