Metz promoveert door wedstrijd van Bordeaux die niet uitgespeeld wordt

Bordeaux begint de nieuwe competitie met één punt in mindering
Bordeaux begint de nieuwe competitie met één punt in minderingProfimedia
De wedstrijd tussen Girondins de Bordeaux en Rodez, die werd gestaakt nadat een speler van Rodez was aangevallen, wordt niet meer uitgespeeld. De 0-1 tussenstand wordt definitief en hierdoor is FC Metz nu zeker van promotie naar de Ligue 1.

Vrijdag 2 juni speelde Bordeaux in de laatste competitieronde tegen Rodez. Bordeaux had met vijf goals verschil moeten winnen, maar kwam halverwege de eerste helft juist op achterstand.

In de 22e minuut kwam Rodez aan de leiding door een goal van Lucas Buadés. Terwijl de 25-jarige middenvelder zijn doelpunt vierde, werd hij aangevallen door een supporter van de thuisclub. Buadés moest het veld per brancard verlaten en de scheidsrechter besloot uiteindelijk het duel definitief te staken.

Daarop diende Bordeaux een klacht in bij de Franse voetbalbond LFP met het verzoek om de wedstrijd op een later moment uit te spelen. Dat gebeurde niet en de club begint het nieuwe seizoen in Ligue 2 zelf met één punt in mindering.

Bordeaux vindt de beslissing onacceptabel en gaan in beroep. "De tuchtcommissie heeft een onbegrijpelijke en onevenredige beslissing genomen", aldus een statement.

Rodez heeft bovendien opgelucht adem. Deze club was met FC Annecy verwikkeld in een degradatiestrijd en is dankzij de definitief toegekende drie punten nu zeker van lijfsbehoud.