Monaco luistert honderdjarig bestaan op met benauwde overwinning op Montpellier

Monaco scoorde in blessuretijd de winnende
Monaco scoorde in blessuretijd de winnendePanoramic / Sipa Press / Profimedia
Lamine Camara heeft diep in blessuretijd Monaco een overwinning op Montpellier bezorgd. Hij scoorde de 2-1 en daarmee kwam zijn team op gelijke hoogte met koploper Paris Saint-Germain.

Monaco vierde het honderdjarig bestaan van de club in het Louis II Stadion met de spectaculaire overwinning. De Senegalese middenvelder Camara rondde een voorzet van aanvoerder Denis Zakaria af. De overwinning is een opsteker in aanloop naar Monaco's Champions League-trip naar Dinamo Zagreb op woensdag. Bovendien komt de ploeg uit het vorstendom na zes wedstrijden op 16 punten, net zoveel als koploper PSG.

De ploeg van Adi Hutter, uitgedost in het zwart ter herinnering aan het originele shirt van Monaco uit 1924, kwam na 16 minuten op achterstand door het eerste Ligue 1-doelpunt van Rabby Nzingoula. Montpellier-doelman Dimitry Bertaud verrichtte twee uitzonderlijke reddingen op kansen van Breel Embolo en Denis Zakaria toen Monaco druk bleef zetten.

De Amerikaanse spits Folarin Balogun maakte na 32 minuten de gelijkmaker uit een voorzet van Embolo. Het wegsturen van Montpellier-spits Tanguy Coulibaly in de 90e minuut voor een tweede gele kaart had zijn weerslag. De druk van de gastheren betaalde zich uit toen Camara in de achtste minuut van de blessuretijd uitbrak om Montpellier een kostbaar punt te ontzeggen. Ze zakten naar de derde plaats van onderen.

Eerder op de dag maakte Lille met een 3-0 overwinning op Le Havre een einde aan een reeks van vijf wedstrijden zonder overwinning als voorbereiding op hun Champions League-wedstrijd tegen de Spaanse grootmacht Real Madrid. De Canadese aanvaller Jonathan David maakte alle drie de doelpunten om de ploeg uit Noord-Frankrijk naar de vierde plaats te loodsen met 10 punten.

David schoot zijn eerste doelpunt na 23 minuten langs Arthur Desmas en voegde daar in de 35e minuut een tweede aan toe. Na een perfecte voorzet van Edon Zhegrova knikte David na 79 minuten de derde binnen. In de slotminuten hield Desmas de schade beperkt door een zwakke penalty van Angel Gomes te stoppen.

Elders eindigde de terugkeer van Nice-trainer Franck Haise naar Lens, waar hij tot een paar maanden geleden coach was, in een doelpuntloos gelijkspel. Lens staat vijfde met twee punten voorsprong op het als zesde geklasseerde Nice.