Shavy Babicka maakt gelijk namens Toulouse tegen Nice
Shavy Babicka maakt gelijk namens Toulouse tegen NiceČTK / Panoramic / Frederic DIDES / Flashscore
In de Franse Ligue 1 hebben Lens, Nantes en Strasbourg allemaal een thuisoverwinning genoteerd. Alleen Nice kwam in eigen stadion niet langs Toulouse.

Nantes - Auxerre 2-0

Auxerre heeft de knappe overwinning op Nice in de seizoensouverture geen vervolg kunnen geven. Op bezoek bij Nantes werd het 2-0 voor de ploeg van Antoine Kombouare. De openingsgoal van de Nigeriaanse spits Moses Simon, oud-speler van Gent, viel na 14 minuten. Na rust kwam Auxerre als snel met 10 man te staan door een rode kaart voor de Japanse aanvaller Ado Onaiwu, die een harde overtreding maakte. Een paar minuten later stond er even 2-0 op het scorebord van het Stade de la Beaujoire, maar Sorba Thomas stond volgens de VAR buitenspel. De beslissing viel alsnog. Invaller Bahereba Guirassy schoot in de blessuretijd prachtig raak.

Strasbourg - Rennes 3-1

Strasbourg pakte in eigen stadion drie punten tegen Rennes. In de eerste speelronde werd een punt gepakt bij Montpellier en daarmee staat het team uit de Elzas voorlopig in de subtop. Andrey Santos tikte na 23 minuten een rebound binnen en Emanuel Emegha deed drie minuten na rust hetzelfde. Tussendoor kreeg Rennes twee grote kansen, waaronder een schot van Amine Gouiri op de lat. De verdiende aansluitingstreffer viel in de 57e minuut via Ludovic Blas. Voormalig FC Groningen-speler Azor Matusiwa had daarna de 2-2 op zijn schoen, maar de goal viel vlak voor tijd aan de andere kant. Christopher Wooh kreeg een eigen doelpunt op zijn naam.

Nice - Toulouse 1-1

Aan de Riviera eindigde het duel tussen Nice en Toulouse in 1-1 en daarmee waren de bezoekers waarschijnlijk het meest gelukkig. Nice had een licht overwicht en kwam vlak na rust ook op voorsprong via Jonathan Clauss. Toulouse knokte zich terug en Yann Gboho had een kwartier voor tijd een mooie voorzet in huis op Shavy Babicka. Daarna waren het nota bene de bezoekers met de beste kansen op een winnende, waaronder een vrije trap van Cristian Casseres die rakelings over het doel scheerde. Niklas Schmidt stuitte in de vijfde minuut van de blessuretijd op Nice-keeper Marcin Bulka.

Lens - Brest 2-0

Eerder op de dag won Lens de vroege wedstrijd tegen Brest met 2-0. Lens eindigde vorig jaar als tweede en speelt Champions League-voetbal. Ze hadden in het Stade Bollaert-Delelis geen enkel probleem met hun tegenstander en waren met twee doelpunten lief. Jhoanner Chavez scoorde na 19 minuten de 1-0 en op slag van rust werkte Brest-verdediger Julien Le Cardinal de bal achter zijn eigen doelman. In de slotfase kreeg Lens-verdediger Deiver Machado een rode kaart, maar het had geen invloed op de einduitslag.