Nice rijdt scheve schaats met nederlaag in blessuretijd tegen promovendus Auxerre

Rayan Raveloson heeft zojuist de gelijkmaker gescoord
Rayan Raveloson heeft zojuist de gelijkmaker gescoordProfimedia
Nice is het nieuwe Ligue 1-seizoen begonnen met een valse start. De nummer vijf van het afgelopen seizoen verloor hun seizoensouverture met 2-1 bij promovendus Auxerre. Lange tijd stond het 1-1, tot de winnende in blessuretijd Lasso Coulibaly.

Auxerre is na twee jaar weer terug op het hoogste niveau en beet gelijk van zich af. De eerste kansen waren voor de ploeg van trainer Christophe Pelissier, waar de Nederlandse aanvaller Eros Maddy, die in het seizoen 2022/23 nog 30 wedstrijden speelde voor Helmond Sport, op de bank zat en bleef. Bij Nice wel Nederlandse inbreng met Pablo Rosario. De oud-speler van PSV stond centraal achterin.

Ondanks de sterke start van Auxerre waren het de gasten die op voorsprong kwamen. Mohamed-Ali Cho kopte een voorzet bij de tweede paal via de onderkant van de lat raak. Het had geen invloed op het spel van de thuisploeg met de gelijkmaker tot gevolg. Rayan Raveloson draaide vaardig bij zijn man weg en schoot beheerst raak. Gedurende de tweede helft vloeiden de krachten bij Auxerre weg en kreeg Nice meer grip op de wedstrijd. De beste kansen waren echter voor de thuisploeg, die wellicht niet meer rekenden op drie punten, maar die verdiend wel kregen. Coulibaly was in de vijfde minuut van de blessuretijd sneller en handiger dan iedereen met een bekeken lob.