Pablo Rosario en Nice laten niets over van Saint-Étienne met achtklapper

OGC Nice viert opnieuw een doelpunt tegen Saint-Étienne.
OGC Nice viert opnieuw een doelpunt tegen Saint-Étienne.Icon Sport / ddp USA / Profimedia
OGC Nice heeft een eclatante zege geboekt in de Ligue 1. Thuis was het gepromoveerde Saint-Étienne niet in staat een monsterscore te voorkomen: Nice won met liefst 8-0.

Al in de eerste rust leek het nergens heen te gaan voor de ploeg van Olivier Dall'Oglio. Dylan Batubinsika maakte al na vier minuten een eigen doelpunt, waarna Tanguy Ndombélé drie minuten later de voorsprong verdubbelde. Twintig minuten later stond het via Mo-Ali Cho en Youssoufa Moukoko al 4-0.

Dall'Oglio besloot in te grijpen en voerde een driedubbele wissel door in de 36e minuut, maar dit had niet het gewenste effect: Evann Guessand en Moukoko maakten in de 37e en 39e minuut de 5-0 en 6-0 voor Nice, dat vandaag het 120-jarig jubileum vierde met festiviteiten en een speciaal tenue.

Na de rust deed de thuisploeg het rustiger aan en duurde het een halfuur voor de 7-0 viel. Elf minuten na de treffer van Soufiane Diop zorgde oud-PSV'er Pablo Rosario voor het slotakkoord met de 8-0 vanaf de penaltystip - zijn eerste voor de club.

Saint-Étienne, tienvoudig landskampioen, boekte vorige week nog de eerste zege van het nieuwe Ligue 1-seizoen, maar blijft na de pijnlijke nederlaag in de degradatiezone met drie punten en slechts één doelpunt voor. Nice stijgt naar de voorlopige vijfde plek met de tweede zege in vijf duels.