Rennes ziet kans op Europees voetbal verdampen na slordige nederlaag bij Nice

Aaron Ramsey (L) in duel met Lovro Majer
Aaron Ramsey (L) in duel met Lovro MajerAFP
OGC Nice heeft de thuiswedstrijd tegen Rennes met 2-1 gewonnen. Na een saaie en apathische eerste helft profiteerde Nice-aanvaller Terem Moffi optimaal van een fout van Rennes-verdediger Arthur Theate. Eerder in het tweede bedrijf had Gaëtan Laborde Nice al op 1-0 gezet. De aansluitingstreffer van Benjamin Bourigeaud kwam vervolgens te laat.

Hoewel Nice 11 punten los staat van de top-vijf na een teleurstellende reeks wedstrijden, had het dus in ieder geval de kans om de Europese aspiraties van Rennes, die een lange en vermoeiende reis naar de zuidkust maakten na slechts twee keer te hebben gewonnen in hun vorige 10 uitwedstrijden, de grond in te boren. Om het wederzijdse gebrek aan vertrouwen in de Allianz Riviera goed weer te geven, moest Nice-keeper Kasper Schmeichel pas vlak voor rust voor het eerst in actie komen. Hij hield de kopbal van Lovro Majer met een goed getimed uitgestrekt been tegen.

Gaëtan Laborde

De gastheren hadden daarmee geluk dat ze met een 0-0 stand de rust ingingen, en Nice durfde in de tweede helft meer naar voren te voetballen. Met het nieuwe elan hadden de gastheren slechts vier minuten nodig om de impasse te doorbreken. Van alle spelers was het Gaëtan Laborde, voormalig Rennes-speler, die een voorzet van Hicham Boudaoui binnenschoot.

Rennes stond al voor een zware opgave tegen de op één na beste verdediging van Ligue 1, maar in de 71e minuut hielpen ze hun tegenstander ook nog eens in het zadel. Moffi profiteerde optimaal van een zwakke steekpass van Theate, omspeelde de doelman en schoot simpel binnen voor zijn 17e Ligue 1-doelpunt van dit seizoen.

Drie punten achterstand

Rennes had niet veel tijd meer en dus was er iets speciaals nodig om terug in de wedstrijd te komen. Het gebeurde bijna. Benjamin Bourigeaud schoot 12 minuten voor tijd van dichtbij in de linkerbovenhoek en liet Schmeichel kansloos (2-1). Uiteindelijk was het echter te weinig en te laat voor Rennes, dat nu drie punten achterstand heeft op de Europese plaatsen en een wedstrijd meer heeft gespeeld in Ligue 1.