Stade Rennes wint makkelijk van Lyon en beleeft prima start van competitie

Meister tekende voor de 3-0 tegen Lyon
Meister tekende voor de 3-0 tegen LyonProfimedia
Rennes is goed begonnen aan de competitie met een solide 3-0 overwinning tegen Lyon. Twee doelpunten in twee minuten in de eerste helft door Benjamin Bourigeaud en Amine Gouiri zetten de ploeg 2-0 en na de rust maakte Henrik Meister het af en tekende voor de eindstand.

Rennes begon fel en de doorbraak kwam er toen Ludovic Blas een vrije trap won op een gevaarlijke positie, net buiten het strafschopgebied. In de 19e minuut Bourigeaud de vrije trap raak en zette de thuisploeg op voorsprong. Gouiri zorgde twee minuten later voor de tweede treffer.

De ploeg van Julien Stephan bleef kansen creëren in de tweede helft, maar was niet in staat om de voorsprong uit te breiden. Twintig minuten voor tijd miste Georges Mikautadze een penalty en zo bleef Rennes een ruime marge behouden. De Deense spits Meister besliste de wedstrijd in de eerste minuut van de blessuretijd met een schot van rechts in het strafschopgebied.