Sterspeler Kylian Mbappé schiet Paris Saint-Germain op drempel van kampioenschap

Kylian Mbappé was weer eens de grote man in Parijs
Kylian Mbappé was weer eens de grote man in ParijsANP
Sterspeler Kylian Mbappé heeft Paris Saint-Germain met twee doelpunten dichter bij de titel in de Franse Ligue 1 gebracht. PSG won met 2-1 bij Auxerre en heeft uit de resterende twee wedstrijden nog een punt nodig om zeker te zijn van het elfde kampioenschap.

PSG staat na de zege op 84 punten. RC Lens dat eerder zondag met 3-1 won van FC Lorient, heeft 78 punten en een minder goed doelsaldo dan de Parijzenaars. Theoretisch kan de ploeg uit het noordwesten van Frankrijk echter nog kampioen worden.

Mbappé opende in de 6e minuut de score op aangeven van Fabián Ruiz. Twee minuten later was het opnieuw raak door de spits. Na afleggen van Lionel Messi schoot Mbappé fraai de 2-0 binnen. Lassine Sinayoko bracht met de treffer voor Auxerre aan het begin van de tweede helft de spanning terug, maar een tweede treffer van de thuisploeg bleef uit. Een derde treffer van Mbappé in de extra tijd werd afgekeurd wegens buitenspel.