Toulouse aan de hand van Thijs Dallinga naar drie belangrijke punten tegen Nice

Thijs Dallinga in duel met Paulino
Thijs Dallinga in duel met Paulino Profimedia
Toulouse heeft voor de derde keer op rij een competitiewedstrijd gewonnen. In het Stadium Municipal werd het 2-1 na een 0-1 ruststand. Thijs Dallinga scoorde na rust de gelijkmaker en was aangever bij de winnende. In de slotfase moest de oud-speler van FC Groningen en Excelsior geblesseerd naar de kant.

Nice, de nummer vijf van Ligue 1, kwam al in de 8e minuut op voorsprong. Terem Moffi was alert bij een rebound. De subtop staat dichtbij elkaar met nummer twee Brest op 43 punten, slechts drie meer dan Nice. De ploeg van de Italiaanse coach Francesco Farioli had dus uitstekende zaken op de ranglijst kunnen doen. Maar dat gold ook voor Toulouse

De cijfers
De cijfersFlashshare

Het gat naar de degradatiestreep was voor vanmiddag maar vier punten, dus de punten waren ook zeer welkom bij de gastheren. Die kwamen er dankzij Dallinga. Een mooie aanval belandde via Warren Kamanzi bij de Nederlander, die keurig afrondde (65’). Vier minuten later vond Dallinga middenvelder Yann Gboho op de rand van de zestien. De oud-speler van Vitesse haalde prachtig uit en kreeg daarmee de winnende op zijn naam. In de slotfase moest Dallinga geblesseerd naar de kant. De ernst van de blessure is nog niet duidelijk.

Stand

Toulouse staat nu 10e met 29 punten. Het gat naar de middenmoot is vijf punten. Reims staat negende met 34 punten. Nice liet dus een goede kans liggen om zich naast nummer twee Brest te nestelen. De club zit in een vormdip met nu vijf wedstrijden zonder zege. De volgende speelronde speelt Nice thuis tegen Montpellier, Toulouse reist af naar Le Havre.