Verdediger Leo Petrot van Saint-Etienne schaamt zich voor 8-0 verlies bij Nice

Leo Petrot (rechts) vecht voor de bal
Leo Petrot (rechts) vecht voor de balCHRISTOPHE SIMON / AFP
Saint-Etienne-verdediger Leo Petrot (27) vertelde dat het 8-0 verlies bij Nice een 'schande' was voor de onlangs gepromoveerde Ligue 1-club.

Dylan Batubinsika's eigen doelpunt in de vierde minuut was het begin van een debacle voor de bezoekers. Nice verdubbelde drie minuten later hun voorsprong, met de twee treffers van Youssoufa Moukoko waardoor de gastheren het eerste team van deze eeuw werden dat zes doelpunten scoorde in de eerste helft van een Franse wedstrijd op het hoogste niveau.

"Er is geen analyse. Het is een schande wat we hebben gedaan. We zouden ons moeten schamen voor onszelf, voor onze supporters en voor al het werk dat we erin gestoken hebben", vertelde Petrot aan DAZN nadat Saint-Etienne de vierde nederlaag in vijf competitiewedstrijden leed dit seizoen. "Acht doelpunten tegen krijgen, niet aanwezig zijn in onze gemoedstoestand en in duels. Ik weet niet wat ik moet zeggen."

De overwinning viel samen met de viering van de 120e verjaardag van Nice en hoofdcoach Franck Haise zei dat het resultaat voor altijd in zijn geheugen gegrift zou blijven. "Wedstrijden met zo'n uitslag komen niet vaak of nooit voor", zei Haise in een feestelijke sfeer in het Stade de Nice, waar de gastheren hun tweede overwinning in vijf Ligue 1-wedstrijden boekten.

Petrot zei dat Saint-Etienne zou proberen om dit resultaat zo snel mogelijk achter zich te laten, met hun volgende wedstrijd bij Nantes op zondag 29 september. "We hebben tien dagen om keihard te werken... En we zullen snel vooruitkijken naar de volgende wedstrijd", voegde Petrot toe.