Als eerste geplaatste debutant St. Louis uit play-offs geknikkerd door Kansas

Logan Ndenbe (rechts) is 23 jaar, verdediger van Kansas en heeft nu twee goals op zijn naamProfimedia
Sporting Kansas City heeft het debuterende St. Louis City uit de play-offs van de MLS geknikkerd. St. Louis was als eerste geplaatst maar ligt na twee wedstrijden uit de play-offs, ondanks een magisch eerste seizoen.

Doelpunten van Logan Ndenbe en Daniel Salloi brachten Kansas een 2-1 overwinning. Voor de Belgische Ndenbe was het zijn tweede treffer in zijn carrière nadat hij vorige week in de eerste wedstrijd van de serie zijn eerste maakte. Toen werd het 4-1 voor Kansas City.

Kansas was in de eerste helft de betere ploeg en Ndenbe zorgde in de blessuretijd voor de openingstreffer. St. Louis ging tevergeefs op zoek naar de gelijkmaker en liep in de 73e minuut tegen een nieuwe tegentreffer aan. Vijf minuten voor tijd deed St. Louis via Celio Martins iets terug, maar in de 12 minuten durende blessuretijd wist Kansas stand te houden.

Het als achtste geplaatste team neemt het in de halve finale van de Western Conference op tegen Houston Dynamo of Real Salt Lake. Houston won de eerste wedstrijd in de serie, maandag is de tweede wedstrijd.

In Vancouver plaatste titelhouder Los Angeles FC zich voor de volgende ronde. Een penalty van Denis Bouanga was genoeg voor de overwinning tegen de Whitecaps.