Atlanta's Aleksey Miranchuk houdt Lionel Messi's Inter Miami op gelijkspel

Messi kon het gelijkspel niet voorkomen
Messi kon het gelijkspel niet voorkomenKevin C. Cox/Getty Images/AFP
Aleksey Miranchuk scoorde in de slotfase om Atlanta woensdag een 2-2 gelijkspel te bezorgen tegen Inter Miami in Major League Soccer-speelronde 29. Ook Lionel Messi kon niks meer forceren als late invaller voor de bezoekers.

Achtvoudig Ballon d'Or-winnaar Messi schitterde zaterdag in zijn terugkeer van een langdurige blessure-afwezigheid met twee doelpunten binnen vier minuten in Miami's 3-1 overwinning op Philadelphia. Maar coach Gerardo Martino zei dat hij zijn superster niet te veel zou belasten in een week met drie wedstrijden en Messi werd tegen Atlanta buiten de basisopstelling gehouden, samen met voormalig Barcelona-teamgenoten Luis Suarez en Jordi Alba.

De ploeg uit Florida leidde met 2-1 door doelpunten van David Ruiz en Leonardo Campana toen Messi in de 61ste minuut van de wedstrijd binnen het veld kwam. De Argentijnse superster kwam dicht bij een beslissende goal in de 83e minuut, maar zijn inzet werd gered door Atlanta-doelman Brad Guzan en Suarez' poging om de rebound binnen te tikken werd ook verijdeld. Een minuut later produceerde de Russische Miranchuk, die eind juli door Atlanta werd overgenomen van Europa League-winnaar Atalanta, een sensationele gelijkmaker door een schot met links van buiten het strafschopgebied.

Topscorer aller tijden

Inter stond bij rust met 1-0 voor dankzij het eerste doelpunt van het seizoen van de 20-jarige Ruiz, die zijn eerste basisplaats kreeg sinds 15 juni in een opstelling met slechts drie vaste spelers van Miami. Hij profiteerde van een diepe bal van Franco Negri en schoot raak. Atlanta maakte in de 56e minuut gelijk via Saba Lobzhanidze, wiens kopbal verdediger Ian Fray raakte en door de benen van doelman Drake Callender glipte. Campana zette Miami in de 59e weer op voorsprong. Hij scoorde uit een vrije trap en overtrof met zijn 30e doelpunt de Argentijn Gonzalo Higuain als topscorer aller tijden van Inter Miami.

Miami is verzekerd van een plek in de Eastern Conference play-offs van de MLS Cup en met 63 punten leidt het de race om het Supporters' Shield, dat wordt uitgereikt aan het team dat het reguliere seizoen bovenaan eindigt in het klassement. Hoewel ze slechts één punt overhielden aan de ontmoeting, kan Miami deze prijs nog veiligstellen met negen punten in de resterende vijf wedstrijden van het reguliere seizoen.