Atlanta steekt de draak: 'Zeg ze dat ze de volgende keer het hele team meenemen'

Sergio Busquets (5) en Miles Robinson (12) krijgen het aan de stok met elkaar
Sergio Busquets (5) en Miles Robinson (12) krijgen het aan de stok met elkaarAFP
Zonder Lionel Messi heeft Inter Miami voor het eerst sinds de komst van de Argentijnse superster een nederlaag geleden. In Atlanta ging de ploeg van trainer Gerardo Martino met 5-2 onderuit.

Messi kreeg rust vanwege het drukke programma sinds zijn komst naar Miami eind juli en reisde niet af naar Atlanta. Volgens Martino had Messi last van “spiervermoeidheid” en zou het onverstandig zijn geweest om hem te laten spelen.

De 36-jarige Messi speelde afgelopen dinsdag ook al niet mee met het nationale elftal van Argentinië tegen Bolivia en bekeek de wedstrijd vanaf de bank. Zonder Messi won Miami vorige week nog met 3-2 van Kansas City, maar tegen Atlanta United was het een ander verhaal.

De spelersratings voor Atlanta - Miami
De spelersratings voor Atlanta - MiamiFlashshare

Miami kwam nog wel op voorsprong in de 25e minuut, maar de nummer zes van de Eastern Conference diende Inter van repliek door in acht minuten drie keer het net te vinden. Zonder voormalig Spaans international Jordi Alba schutterde de verdediging van Miami.

Miami kwam 10 minuten na rust terug in de wedstrijd, maar van een remontada was geen sprake. Voormalig Eredivisietopscorer Giorgos Giakoumakis maakte de vierde treffer voor Atlanta - het was alweer het 14e doelpunt van het MLS-seizoen voor de voormalig VVV’er.

Waar is Messi?
Waar is Messi?AFP

Martino verdedigde zijn keuze om Messi en Alba - die volgens hem ook last had van spiervermoeidheid -  niet op te stellen. Over tien dagen speelt Inter de US Open-finale en tussendoor speelt het nog twee competitiewedstrijden. “Het opstellen van de twee zou zwaardere gevolgen kunnen hebben gehad,” zei de trainer.

Bij Atlanta konden ze wel lachen om de grote overwinning op het verzwakte Inter Miami. De social media van de club uit Georgia speelde in op het ontbreken van de twee sterren met een fijn stukje leedvermaak. “Zeg ze dat ze de volgende keer het hele team meenemen,” viel op de X-pagina van de club te lezen.