Inter Miami verzekert zich van plaats in MLS play-offs ondanks afwezigheid Messi

Luis Suarez was met twee doelpunten de hoofdrolspeler in de overwinning van Inter MiamiCarmen Mandato/Getty Images/AFP
Door een dubbelslag van Luis Suarez werd Inter Miami met tien man het eerste team dat zich plaatste voor de play-offs van dit seizoen in de Major League Soccer na Cincinnati in de nacht van zaterdag op zondag met 2-0 te hebben verslagen in het Chase Stadium.

De Uruguayaanse veteraan scoorde al 32 seconden na het eerste fluitsignaal en voegde daar vijf minuten later een tweede aan toe. Miami, zonder de geblesseerde superster Lionel Messi, verzekerde zich zo van een plaats in het naseizoen. De club staat acht punten voor op de nummer twee, Cincinnati, in de Eastern Conference. Messi heeft niet meer gespeeld sinds hij een enkelblessure opliep tijdens de overwinning van Argentinië op Colombia in de finale van de Copa America op 14 juli, maar Miami verwacht dat de superster terug zal zijn voor het einde van het reguliere seizoen dat eindigt op 19 oktober voor de play-offs die de week erna beginnen.

Revanche

Cincinnati had Miami vernederd met een 6-1 oorwassing in Ohio op 6 juli en de manier waarop de wedstrijd van vannacht begon gaf aan dat Inter vastbesloten was om dat verlies te wreken. Yannick Bright speelde Marcelo Weigandt aan op rechts en de Argentijn vond Suarez, die de bal controleerde en hem vervolgens in het net schoot. Terwijl voormalig NFL-grootheid Tom Brady toekeek in het gezelschap van Miami mede-eigenaar David Beckham, verdubbelde voormalig FC Groningen-spits Suarez vervolgens de voorsprong met nog een vakkundige afwerking na een slimme één-twee met Matias Rojas

Miami leek de wedstrijd stevig onder controle te hebben tot drie minuten voor rust, toen hun Argentijnse verdediger Tomas Aviles met een tweede gele kaart van het veld werd gestuurd na een roekeloze tackle op Kevin Kelsy. In de rust bracht Cincinnati Luciano Acosta in, de regerend Meest Waardevolle Speler van de competitie, die terugkeert van een blessure. Hoewel de Argentijn een creatieve noot toevoegde in de tweede helft, kon hij niet voorkomen dat Cincinnati voor de vierde keer op rij verloor in de competitie. Miami behield hun vorm en discipline terwijl ze hun voorsprong beschermden met de Italiaanse middenvelder Yannick Bright die weer een indrukwekkende prestatie leverde.