Jacht Inter Miami op puntenrecord MLS krijgt knauw na late gelijkmaker New York City

Messi kan het niet geloven
Messi kan het niet gelovenVincent Carchietta / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Profimedia
De jacht van Inter Miami op het puntenrecord van de Major League Soccer in één seizoen kreeg zaterdag een knauw nadat New York City FC in blessuretijd langszij kwam voor een 1-1 gelijkspel tegen de koploper in de Eastern Conference door een doelpunt van James Sands.

Miami, dat al zeker is van een plek in de play-offs, leek op weg naar hun 20e overwinning van het seizoen nadat Lionel Messi in de 75e minuut belangrijk was in de aanloop naar de 1-0 van Ecuadoraans international Leonardo Campana in Yankee Stadium.

Maar terwijl de overwinning voor de bezoekers in het verschiet lag, kopte New York-verdediger Sands in de vijfde en laatste minuut van de blessuretijd een corner van Santiago Rodriguez langs doelman Drake Callender. Het resultaat betekent een domper op de hoop van Miami om New England's all-time puntenaantal van 73 uit 2021 te overtreffen.

Door het gelijkspel heeft Miami 64 punten uit 30 wedstrijden, wat betekent dat de mannen van Gerardo Martino negen punten moeten pakken van de maximaal 12 die er nog kunnen worden gepakt om het record van de Revolution te evenaren, of 10 uit 12 om het te verbeteren.

Slecht afwerken

Ondanks de late gelijkmaker had Miami weinig te klagen nadat New York een verdiend punt pakte. De gastheren hadden al eerder in de wedstrijd de leiding kunnen nemen, maar door slecht afwerken kwam Miami goed weg. Messi zag er vanaf het begin actief uit en opende in de vierde minuut bijna de score met een vrije trap van net buiten het strafschopgebied die rakelings langs de paal ging.

De cijfers
De cijfersFlashshare

New York bleef echter de betere kansen creëren en nam bijna de leiding toen de vrije trap van Rodriguez in de 11e minuut tegen de paal ketste en via Miami-keeper Callender tot corner werd verwerkt. Keaton Parks miste een uitgelezen kans om New York op voorsprong te zetten in de 47e minuut, toen hij ruim naast schoot, terwijl hij van Miami alle vrijheid kreeg.

Voorassist Messi

Een kwartier voor tijd leek Miami New York te laten boeten voor hun nalatigheid. Messi gaf een pass op Jordi Alba in de ruimte en de voormalige Barcelona-speler zette voor op Campana die van dichtbij kon afronden. Dat doelpunt tegen de verhouding in leek de wedstrijd te beslissen, maar nadat een late aanval van New York resulteerde in een corner, gaf Rodriguez een precieze voorzet uit de hoekschop, zodat Sands de bal binnen kon koppen.