Lionel Messi scoort na maanden afwezigheid twee goals in vier minuten

Lionel Messi was in de MLS afwezig sinds half juli
Lionel Messi was in de MLS afwezig sinds half juliChris ARJOON / AFP / ANP
Na twee maanden afwezigheid heeft Lionel Messi zaterdag in een tijdsbestek van vier minuten meteen twee doelpunten gemaakt. De spelmaker hielp Inter Miami met twee goals en een assist aan een 3-1 overwinning op Philadelphia Union in de Major League Soccer (MLS).

Philadelphia kwam al in de tweede minuut op voorsprong dankzij een goal van Mikael Uhre. Messi maakte in de 26e minuut na een pass van Luis Suarez de gelijkmaker en scoorde in de 30e minuut opnieuw. Diep in de blessuretijd maakte Suarez de 3-1 dankzij een assist van Messi, die zijn eerste gele kaart in de MLS kreeg voor het treuzelen bij een hoekschop.

De 37-jarige spelmaker was afwezig sinds hij half juli op de Copa América een enkelblessure had opgelopen. Hij miste acht wedstrijden in de MLS. Inter Miami gaat in de Eastern Conference ruim aan kop.