Luis Suarez helpt Messi-loos Inter Miami met twee doelpunten aan ruime zege

Suarez was op dreef tegen Chicago
Suarez was op dreef tegen ChicagoPatrick McDermott/Getty Images/AFP
Luis Suarez heeft met twee doelpunten Inter Miami aan een 4-1-overwinning op Chicago Fire geholpen. De Uruguayaan staat dit seizoen op 16 treffers in 20 MLS-wedstrijden.

Miami speelde wederom zonder Lionel Messi, die al sinds de Copa America in juli met een enkelblessure aan de kant staat.

Desondanks is Miami al geplaatst voor de play-offs en blijft het koploper in de Amerikaanse voetbalcompetitie.

Maar van rustig aan doen wilde de ploeg van trainer Gerardo Martinez niets weten. Miami kwam in de 25e minuut op voorsprong nadat een schot van Suarez gered werd, maar via een verdediger alsnog in het doel belandde.

Een minuut na rust kwam Suarez zelf op het scorebord na een combinatie met Diego Gomez. De voormalig aanvaller van onder meer FC Groningen en Ajax maakte er halverwege de tweede helft 3-0 van nadat zijn oud-ploeggenoten bij Barcelona - Sergio Busquets en Jordi Alba - hem in stelling brachten.

Giorgios Koutsias maakte de enige treffer voor Chicago, terwijl Robert Taylor in de blessuretijd de eindstand op het scorebord zette.