Complete chaos: Marokko wint na twee uur pauze toch van Argentinië door afgekeurde goal

Argentinië won de wedstrijd uiteindelijk met 2-1
Argentinië won de wedstrijd uiteindelijk met 2-1Profimedia
Het eerste voetbalduel op de Olympische Spelen is in chaos geëindigd. Nadat Argentinië er tegen Marokko in de zestiende minuut van de extra tijd nog in was geslaagd gelijk te maken (2-2), bestormden toeschouwers het veld in Saint-Étienne. Het duel in groep B werd zo'n twee uur onderbroken, waarna op basis van videobeelden de gelijkmaker om buitenspel werd afgekeurd en Marokko in de laatste minuten toch de winst veiligstelde (2-1).

Argentinië had zich in Frankrijk niet populair gemaakt door een filmpje van middenvelder Enzo Fernández dat hij deelde nadat zijn land de Copa América had gewonnen. Te zien was hoe spelers van de nationale ploeg een denigrerend lied zongen over Franse voetballers van Afrikaanse afkomst. Dit liedje dateert van na de gewonnen WK-finale van 2022 tegen Frankrijk.

Ook chaos door publiek

Het publiek, waaronder veel Franse Marokkanen, keerde zich tegen de Argentijnse ploeg. Ajax-doelman Gerónimo Rulli was twee keer gepasseerd door Soufiane Rahimi, kort voor rust en snel na de pauze uit een strafschop. In de 68e minuut deed Giuliano Simeone iets terug, maar pas ruim een kwartier in de extra tijd maakte Cristian Medina alsnog gelijk. Dat leidde tot gegooi met voorwerpen vanaf de tribunes en toeschouwers op het veld.

De tribunes waren leeg toen het duel na veel onduidelijkheid zo'n twee uur later verderging en het doelpunt van Medina alsnog werd afgekeurd.