Egypte verrast met zege op Spanje en gaat als nummer één door naar achtste finales

Ibrahim Adel van Egypte viert feest met teamgenoten na het eerste doelpunt van zijn teamAFP
Egypte heeft de kwartfinales van het Olympisch mannenvoetbal bereikt na het afsluiten van de groepsfase met een verrassende 2-1 overwinning op het al gekwalificeerde Spanje. Ibrahim Adel maakte beide doelpunten.

Adel zette Egypte in Bordeaux op voorsprong met een prachtige treffer laat in de eerste helft en voegde daar na 62 minuten nog eentje aan toe door te scoren nadat Jon Pacheco van Spanje balverlies leed.

Samu Omorodion maakte in de slotfase nog de aansluitingstreffer voor Spanje, maar Egypte hield stand voor de overwinning, waardoor ze hun al gekwalificeerde tegenstanders voorbij gingen en de eerste plaats in Groep C pakten.

Belangrijkste wedstrijdstatistieken
Belangrijkste wedstrijdstatistiekenFlashscore

Egypte, aangevoerd door voormalig Arsenal-middenvelder Mohamed Elneny, speelt vrijdag in Marseille de kwartfinale tegen de nummer twee van Groep D, waarin Japan, Paraguay, Mali en Israël zitten. Egypte verloor drie jaar geleden in de kwartfinale van Brazilië, dat Spanje versloeg in de finale.

Spanje's achtste finale-wedstrijd is in Lyon tegen de winnaars van Groep D. Gastheer Frankrijk en tweevoudig gouden medaillewinnaar Argentinië behoren tot de andere teams die dinsdag hopen door te gaan naar de kwartfinales.