Hoofdrol voor scorende NAC-voetballer Garbett bij zege Nieuw-Zeeland op Spelen

Garbett scoorde de openingstreffer tegen Guinee
Garbett scoorde de openingstreffer tegen GuineeProfimedia
Voetballer Matthew Garbett van NAC Breda heeft een hoofdrol gespeeld tijdens de openingswedstrijd van Nieuw-Zeeland op de Olympische Spelen. De 22-jarige aanvoerder miste tegen Guinee een strafschop, maar tekende een minuut later alsnog voor de openingstreffer tijdens de 2-1-zege in Nice.

Garbett schoot in de 24e minuut een penalty naast het doel. Hij onderschepte echter even later een slechte pass van de keeper van Guinee en maakte fraai de 1-0. Amadou Diawara bracht Guinee in de 72e minuut langszij, maar Ben Waine zette 4 minuten later de eindstand op het bord.

De Nederlandse scheidsrechter Rob Dieperink was de VAR bij de wedstrijd. Gastland Frankrijk en de Verenigde Staten zijn de andere twee landen in de groep. Zij spelen later op woensdag tegen elkaar.