Organisatie Spelen onderzoekt veldbestorming bij omstreden duel Marokko

De veldbestorming in Saint-Étienne
De veldbestorming in Saint-ÉtienneAFP
De organisatoren van de Olympische Spelen in Parijs onderzoeken wat heeft geleid tot een veldinvasie tijdens de openingswedstrijd van het olympische voetbaltoernooi. "We werken samen met de relevante belanghebbenden om de oorzaken te begrijpen en passende maatregelen te nemen", melden ze over het duel tussen Argentinië en Marokko.

Het publiek in Saint-Étienne, waaronder veel Franse Marokkanen, keerde zich tegen de Argentijnse ploeg. Ajax-doelman Gerónimo Rulli was twee keer gepasseerd door Soufiane Rahimi, kort voor rust en snel na de pauze uit een strafschop (0-2). In de 68e minuut deed Giuliano Simeone iets terug, waarna Cristian Medina een kwartier in de extra tijd alsnog voor de 2-2 zorgde. Dat leidde tot gegooi met voorwerpen vanaf de tribunes en toeschouwers op het veld.

De wedstrijd lag daarna twee uur lang stil en de gelijkmaker werd alsnog afgekeurd, omdat er van buitenspel sprake bleek. De Argentijnen spreken schande van de gebeurtenissen en zijn naar wereldvoetbalbond FIFA gestapt.