Spanje begint met een nipte zege op debuterende Oezbekistan op Olympische Spelen

Gomez viert het winnende doelpunt
Gomez viert het winnende doelpuntAFP
Spanje begon het Olympisch voetbaltoernooi voor mannen in Parijs met een goed gevoel na een doelpunt achterstand en versloeg debutant Oezbekistan met 2-1 in het Parc des Princes.

Het was een historische dag voor Oezbekistan die voor het eerst deelnamen aan de Olympische Spelen en ze hadden zich nauwelijks een prestigieuzere tegenstander kunnen wensen om de gelegenheid te vieren. Alex Baena was een van de twee spelers - samen met Fermin Lopez - die ook bij het EK waren voor de dubbel gaan.

Scoreverloop

Marc Pubill maakte in de eerste helft de openingstreffer. Door het doelpunt van de Almeria-speler, dachten de Spanjaarden de rust te halen met een voorsprong. Maar dat feest ging niet door. Oezbekistan kreeg een penalty in de blessuretijd en kwam op gelijke hoogte door Eldor Shomurodov, van AS Roma. Hij werd de eerste speler ooit die een doelpunt maakte op de Spelen voor Oezbekistan.

Na de rust trokken de Spanjaarden toch aan het langste eind. Sergio Gomez miste nog een penalty, maar schoot even later wel de 2-1 tegen de touwen en bezorgde Spanje daarmee de overwinning.