Duitsland wint brons in vrouwenvoetbal na dramatische slotfase tegen Spanje

Duitsland viert de vierde bronzen medaille in olympische historie
Duitsland viert de vierde bronzen medaille in olympische historieProfimedia
Duitsland heeft het brons gewonnen in het vrouwenvoetbal. De Duitsers wonnen met 1-0 van wereldkampioen Spanje nadat voormalig Ballon d'Or-winnares Alexia Putellas een penalty miste in blessuretijd.

Duitsland, dat in de halve finale verloor van de Verenigde Staten, kwam in de 65e minuut op voorsprong toen Giulia Gwinn een strafschop verdiende en scoorde na een overtreding van de Spaanse keepster Cata Coll.

Alexia Putellas, de Ballon d'Or-winnares van 2022, hielp de kans om de wedstrijd naar verlenging te sturen om zeep toen haar penalty werd gered door keepster Ann-Katrin Berger in de laatste seconden van de wedstrijd.

Het is voor Duitsland alweer de vierde bronzen olympische medaille na 2000, 2004 en 2008. In 2016 won de ploeg nog het goud in Rio de Janeiro.