Spaanse voetbalsters ontsnappen aan dramatische uitschakeling tegen Colombia

Spanje is door naar de halve finale van het Olympisch toernooi
Spanje is door naar de halve finale van het Olympisch toernooiAFP
De Spaanse voetbalsters zijn in de kwartfinale van het olympisch voetbaltoernooi tegen Colombia door het oog van de naald gekropen. In Lyon maakte de regerend wereldkampioen in de zevende minuut van de blessuretijd de gelijkmaker (2-2) waarna de Spaanse vrouwen uiteindelijk via penalty's wisten te winnen.

Colombia kwam na ruim tien minuten op voorsprong via een doelpunt van sterspeelster Mayra Ramirez die bij Chelsea speelt. Kort na rust verdubbelde Leicy Santos de voorsprong; 2-0. Spanje scoorde via Jennifer Hermoso in de 79ste minuut de aansluitingstreffer waarna een hectische slotfase volgde. Diep in blessuretijd was het Irene Paredes die in de 97ste minuut de gelijkmaker aantekende.

In de verlenging werd niet gescoord waarna strafschoppen de beslissing moesten forceren. Missers van Catalina Usme en Liana Salazar werden Colombia fataal. Eerder plaatsten de Amerikaanse vrouwen zich ten koste van Japan voor de halve finales door een doelpunt van Trinity Rodman in de verlenging (1-0).