Aké trefzeker in ruime zege ManCity; Chelsea thuis onderuit tegen Nottingham

Aké trefzeker voor Manchester City, Haaland scoort drie keer
Aké trefzeker voor Manchester City, Haaland scoort drie keerProfimedia
Nathan Aké meldt zich maandag met een goed gevoel bij het Nederlands elftal. De verdediger was zaterdag in de Engelse competitie trefzeker voor zijn club Manchester City. Aké kopte in de thuiswedstrijd tegen Fulham in de blessuretijd van de eerste helft raak uit een hoekschop (2-1). Manchester City won de wedstrijd uiteindelijk met 5-1 en gaat met 12 punten uit vier duels alleen aan kop in de Premier League.

De treffer van Aké leek te worden afgekeurd omdat ploeggenoot Manuel Akanji hinderlijk buitenspel leek te staan. Volgens de arbitrage was daar geen sprake van.

In de tweede helft liep Manchester City verder weg. De Noorse topschutter Erling Haaland scoorde drie keer en staat na vier competitiewedstrijden alweer op zes doelpunten. Haaland gaf voor rust bovendien de assist bij de 1-0 van Julián Álvarez. Tim Ream maakte kort daarop gelijk voor Fulham.

Spurs

Aké speelde de gehele wedstrijd mee bij de thuisploeg. Bij Fulham werd de Nederlandse verdediger Kenny Tete in de 73e minuut gewisseld.

Son Heung-min hielp Tottenham Hotspur met drie doelpunten aan een overwinning bij Burnley: 2-5. Verdediger Micky van de Ven was basisspeler bij de Spurs, die met 10 punten uit vier wedstrijden voorlopig tweede staan. Van de Ven is net als Aké opgeroepen voor de komende twee EK-kwalificatiewedstrijden van Oranje tegen Griekenland (donderdag) en Ierland (volgende week zondag).

Chelsea

Chelsea leed tegen Nottingham Forest de tweede nederlaag van het seizoen: 0-1. De Zweed Anthony Elanga hielp de nieuwe ploeg van oud-PSV'er Ibrahim Sangaré kort na rust aan de zege. Bij Chelsea viel Noni Madueke, ook voormalig PSV-speler, na een uur spelen in. De voor Oranje opgeroepen Ian Maatsen mocht het laatste kwartier meedoen bij de Londenaren. Chelsea pakte uit de eerste vier wedstrijden 4 punten.

Mark Flekken, een van de drie geselecteerde keepers van het Nederlands elftal voor de komende interlands, speelde met Brentford gelijk tegen Bournemouth: 2-2. Justin Kluivert had bij Bournemouth een basisplaats en werd in de 70e minuut gewisseld.