Al-Ittihad kampioen van Saoedi-Arabië na 3-0 zege, Ronaldo's Al-Nassr speelt gelijkProfimedia
Al-Ittihad heeft zondag met een 3-0 overwinning op Al-Feiha voor het eerst sinds 2009 de titel in de Saoedische Pro League veroverd, waardoor het Al-Nassr van Cristiano Ronaldo genoegen met nemen met de tweede plek.

Een goede kopbal van Ahmed Sharahili in de derde minuut en twee goals van Romarinho zorgden voor de overwinning van Al-Ittihad op Al-Feiha, waarmee het verlies van de titel op de laatste speeldag van het vorige seizoen werd goedgemaakt.

De club uit Jeddah heeft 69 punten, vijf meer dan Al-Nassr dat met 1-1 gelijkspeelde met Al-Ettifaq, met nog één speelronde te gaan. Het resultaat van zaterdag bezegelde de negende competitietitel van Al-Ittihad .

Stand Saudi Pro League na 29 speelrondes
Stand Saudi Pro League na 29 speelrondesFlashscore

Sharahili gaf de bezoekers een perfecte start door in de derde minuut een vrije trap van Igor Coronado bij de tweede paal binnen te koppen. Romarinho kopte op slag van rust de tweede binnen uit wederom een vrije trap van Coronado. Vijf minuten voor het einde scoorde de Braziliaan zijn tweede.

Het resultaat bezorgde de voormalige Tottenham Hotspur- en Wolverhampton Wanderers-coach Nuno Espirito Santo zijn eerste titel in de competitie.

Ronaldo met lege handen

In Dammam werd Ronaldo in de tweede helft gewisseld wegens een lichte blessure, terwijl Al-Nassr met 1-1 gelijk speelde tegen Al-Ettifaq. Youssoufou Niakate zette Al-Ettifaq twee minuten voor rust op voorsprong, waarna de Braziliaan Luiz Gustavo in de 56e minuut de gelijkmaker maakte voor Al-Nassr.

Ronaldo beëindigt zo zijn eerste seizoen in het land met lege handen nadat hij in januari bij de club kwam.